Yrityslaina

Yrityslaina: Rahoituksen Mahdollisuudet ja Haasteet

Yrityslaina on keskeinen osa nykypäivän liiketoimintaa ja talouskasvua. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden saada rahoitusta kasvun, investointien ja muiden liiketoiminnan tarpeiden täyttämiseksi. Yrityslainaa voivat hakea nykyään kaikenkokoiset firmat suoraan netin kautta. Enää ei siis tarvitse mennä pankin puheille jos yrityksesi haluaa hakea yrityslainaa.

Tässä artikkelissa käsitellään yrityslainan eri muotoja, lainan hakuprosessia, lainan takaisinmaksua, yrityslainojen riskejä ja mahdollisuuksia, sekä niiden roolia talouden kehityksessä.

Yrityslainan eri muodot

Yrityslainat voidaan jakaa eri kategorioihin niiden ominaisuuksien perusteella:

 • Yrityslainan korko: Lainat voivat olla joko kiinteä- tai vaihtuvakorkoisia. Kiinteäkorkoinen laina tarkoittaa, että korko pysyy samana koko laina-ajan. Vaihtuvakorkoisessa lainassa korko muuttuu markkinakorkojen mukaisesti.
 • Lainasumma: Isommat lainat ovat usein suurempia investointeja varten. Pienemmilla lainoilla paikataan usein kassavajetta erikoistilanteissa.
 • Joustava lainaa yritykselle: Yrityksille tarjolla oleva joustolaina on nykyään myös hyvä vaihtoehdot. Joustoluotto on ns. luotollinen tili, jonka voit ottaa käyttöön tarpeen vaatiessa.
 • Laina-aika: Lainat voivat olla lyhytaikaisia (alle 1 vuosi), keskipitkiä (1-5 vuotta) tai pitkäaikaisia (yli 5 vuotta). Laina-aika määräytyy yrityksen tarpeiden ja rahoittajan riskinottokyvyn mukaan. Laina-aika joustaa myös tarvittaessa.
 • Vakuudet: Lainat voidaan jakaa vakuudellisiin ja vakuudettomiin lainoihin. Vakuudellisissa lainoissa yritys tarjoaa rahoittajalle reaalivakuuksia, kuten kiinteistön tai koneen, lainan turvaksi. Vakuudettomissa lainoissa lainan myöntäjä ei vaadi vakuutta.
 • Lainan tarkoitus: Yrityslainat voidaan jakaa eri tarkoituksiin, kuten käyttöpääomarahoitukseen, investointilainoihin tai esimerkiksi kasvurahoitukseen.

Lainan hakuprosessi

Yrityslainan hakuprosessi sisältää useita vaiheita:

 1. Tarpeen määrittely: Yrityksen on ensin määriteltävä lainan tarve ja tarkoitus.
 2. Lainantarjoajien vertailu: Yrityksen on vertailtava eri lainantarjoajien tarjouksia, kuten korkoja, maksuaikoja ja muita ehtoja.
 3. Lainahakemuksen laatiminen: Yrityksen on laadittava lainahakemus, johon sisältyy yleensä yrityksen perustiedot, liiketoimintasuunnitelma, rahoitussuunnitelma ja taloudelliset tiedot.
 4. Yrityslainan hakeminen: Voit hakea lainaa joko suoraan pankista tai netistä löytyvältä rahoituslaitokselta.
 5. Neuvottelut ja sopimuksen solmiminen: Yrityksen ja rahoittajan on neuvoteltava lainan ehdoista, laina-ajasta ja päädyttävä sopimukseen, joka molemmat osapuolet hyväksyvät.
 6. Lainan saaminen ja käyttö: Kun sopimus on solmittu, yritys saa rahat tilille ja voi käyttää sitä sovitun tarkoituksen mukaisesti.

Hae yrityslainaa netistä jos haluat parhaan tarjouksen

Voit hakea lainaa yritykselle ilman vakuuksia helposti ja kätevästi nyt myös netistä. Aiemmin nettihakemukset ovat pääsäntöisesti olleet tarjolla vain kuluttajille, mutta nyt yritykset voivat myös hakea yrityslainaa netistä. Lainatarjouksen hakeminen ei kuitenkaan velvoita yritystä nostamaan yrityslainaa tilille vaikka hakemus olisi hyväksytty.

Hakuprosessi voi olla hieman mutkikkaampi kuin kuluttajapuolella, koska yritysasiakkaille tehdään enemmän tarkastuksia. Mikäli yrityksesi hakemus hyväksytään saat rahat tilille 1-2 päivän sisällä. Jos haet yrityslainaa netistä on koko prosessi kuitenkin paljon sujuvampi kuin pankissa. Yrityslainan korko, laina-aika sekä kuinka paljon lainaa selviää nopeasti kun hakemuksen käsittely on saatu päätökseen.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu on tärkeä osa yrityslainaa, ja se voi vaikuttaa yrityksen taloudelliseen tilanteeseen ja maineeseen. Yrityslainojen takaisinmaksu tapahtuu yleensä seuraavasti:

 • Takaisinmaksuaikataulu: Laina-aikataulu määritellään lainasopimuksessa, ja se sisältää eräpäivät, lyhennykset ja korot.
 • Lyhennykset: Lainan lyhennykset suoritetaan yleensä kuukausittain tai vuosittain, ja ne koostuvat lainan pääoman osasta ja koroista.
 • Ennenaikainen takaisinmaksu: Joissakin tapauksissa yritys voi päättää maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti. Tällöin on tärkeää tarkistaa lainasopimuksen ehdot ja mahdolliset ennenaikaisen takaisinmaksun kustannukset.

Yrityslainojen riskit ja mahdollisuudet

Yrityslainat tarjoavat sekä mahdollisuuksia että riskejä yrityksille:

 • Mahdollisuudet: Yrityslainat voivat tarjota yritykselle tarvittavan rahoituksen kasvuun, investointeihin ja muihin liiketoiminnan tarpeisiin. Lainojen avulla yritys voi esimerkiksi laajentaa toimintaansa, hankkia uusia laitteita tai palkata lisää työntekijöitä.
 • Riskit: Yrityslainoihin liittyy kuitenkin myös riskejä, kuten koronmaksuvelvollisuus, velkaantumisen riski ja vakuuksien menettämisen riski. Lainan takaisinmaksu voi vaikuttaa yrityksen kassavirtaan ja taloudelliseen tilanteeseen, joten on tärkeää arvioida realistisesti lainan takaisinmaksukyky ennen sen ottamista.

Yrityslainojen rooli talouden kehityksessä

Yrityslainat ovat tärkeä rahoitusmuoto, joka edistää talouskasvua ja kehitystä:

 • Yritysten kasvu: Lainojen avulla yritykset voivat investoida uusiin projekteihin, laajentaa toimintaansa ja luoda uusia työpaikkoja, mikä edistää talouskasvua.
 • Innovaatiot: Yrityslainat voivat tukea innovaatioita ja teknologista kehitystä tarjoamalla rahoitusta uusien tuotteiden, palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämiseen.
 • Kansainvälinen kilpailukyky: Yrityslainat mahdollistavat yrityksille investointien tekemisen ja laajentumisen kansainvälisille markkinoille, mikä parantaa niiden kilpailukykyä ja edistää kansantalouden kehitystä.
 • Talouden vakaus: Yrityslainat voivat myös auttaa talouden vakauttamisessa antamalla yrityksille mahdollisuuden sopeutua talouden muutoksiin ja selviytyä taloudellisista vaikeuksista.

Yrityslaina.net etsii yrityksellesi parhaan lainatarjouksen

Yrityslaina.net etsii yrityksellesi sopivan yrityslainan nopeasti ja kätevästi. Täytä vain yhteystietosi, niin saat rahoitusasiantuntijoilta puhelun. Hakemusta varten tarvitaan vain yrityksen perustiedot ja hakijan yhteystiedot.

Hae lainaa yritykselle tästä.

Johtopäätös

Yrityslaina on tärkeä rahoitusväline, joka tukee yritysten kasvua, investointeja ja talouden kehitystä. On kuitenkin tärkeää huomioida lainan hakuprosessi, takaisinmaksu ja niihin liittyvät riskit ennen lainan ottamista. Yritysten tulee harkita huolellisesti lainan tarvetta, korkoa, laina-aikaa ja vakuuksia sekä arvioida realistisesti takaisinmaksukykyään. Näin yrityslainasta voi tulla kestävä ja kannattava rahoitusmuoto, joka tukee yritysten menestystä ja talouden kehitystä.

Etusivu » Yrityslaina

Talousapu kilpailuttaa lainat - vertaile ja löydä edullisin!

lainaa-luotettavasti

Vertaile lainoja luotettavasti

Vertaile lainoja luotettavasti Talousapu-palvelun avulla. Yrityksellämme on korkein AAA –luottoluokitus ja olemme auttaneet jo yli 10000 käyttäjää löytämään edullisen lainan. Teemme puolueetonta lainavertailua, jotta sinä löydät edullisimman lainan. Palvelumme on täysin ilmainen, eikä hakemus ole sitova.

Hae lainaa

Hae lainaa heti tilille

Hae lainaa helposti ja nopeasti palvelumme kautta. Lainahakemuksen täyttäminen kestää 3 minuuttia. Näet luottopäätökset heti. 1. Täytä hakemus, kilpailutamme sen heti. 2. Vertaile lainatarjouksia ja valitse halvin laina. 3. Vahvista lainasopimus ja nosta rahat heti tilille.

Lainaa helposti ja nopeasti

Edullisin laina kilpailuttamalla

Kilpailutamme lainasi heti 25 suomalaisella pankilla ja yhteistyökumppanilla. Löydät halvimman lainan helposti ja nopeasti palvelumme kautta. Ei enää useilla sivustoilla käymistä ja hintatietojen etsimistä. Yksi hakemus - monta kilpailutettua lainatarjousta.

Kuka voi hakea lainaa?

Voit hakea lainaa jos täytät seuraavat ehdot:

Lainahakemus ikäraja

IKÄ

Olet vähintään 18-vuotias

Hakemus tulot

TULOT

Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot

Luotto maksuhistoria

MAKSUHISTORIA

Sinulla ei ole julkisia luottohäiriömerkintöjä

Laina vakuudet

VAKUUDET

Hakemusta varten et tarvitse vakuuksia

laina 60000

LAINAMÄÄRÄ

Voit hakea lainaa 100€ ja 60.000€ väliltä

Usein kysytyt kysymykset

Lainanhaku

Mikä on Talousapu ja miten hyödyn palvelusta?

Talousapu on kotimainen palvelu, jonka kautta voit vertailla lainatarjouksia ja löytää sinulle sopivan lainan.

Talousapu -palvelin kautta kilpailutat lainahakemuksesi usealla rahoitusyhtiöillä ja pankeilla, joten löydät parhaan lainan juuri sinulle.

Lainanhaku

Kuinka isoa lainasummaa voin hakea?

Talousapu -palvelun avulla voit hakea lainaa 100 eurosta aina 60.000 euroon asti.

Lainaa tarjoavat pankit ja rahoitusyhtiöt arvioivat hakemuksesi perusteella, paljonko sinulle voidaan tarjota lainaa.

Lainanhaku

Millä korolla voisin saada lainaa?

Lainan korko on aina yksilöllinen. Saat selvitettyä sinulle tarjottavan korkotason täyttämällä lainahakemuksen kokonaan loppuun asti.

Jos päätät täyttää lainahakemuksen, ei sido sinua mihinkään. Hakemalla näet helposti millä ehdoilla voit saada lainaa.

Lainanhaku

Kuinka pikaisesti saan lainan tililleni?

Varat saat tilillesi jopa saman päivän aikana tai viimeistään muutamassa arkipäivässä. Tähän vaikuttaa myös minkä lainatarjouksen valitset.

Lainanhaku

Voiko lainahakemukseen ottaa mukaan yhteishakija?

Yhteishakijalla voit saada paremman lainatarjouksen. Yhteishakijan mukaan ottaminen parantaa mahdollisuuksia saada hakemasi summan ja voit myös saada lainalle alhaisemman koron.

Lainahakemuksesta löydät oman osion yhteishakijan tietoja varten. Yhteishakijaksi kelpaa perheenjäsen tai muu lähisukulainen.

Lainanhaku

Minulla on jo useampi laina, voinko saada silti tarjouksia?

Kyllä. Palvelumme kautta voit tarkistaa saisitko uuden lainan pienemmällä korolla.

Palvelumme avulla voit myös yhdistää useamman pikavipin tai luottokorttilainan, jolloin maksat vain yhtä lainaa kuukaudessa ja säästät kuukausittaisissa kuluissasi.

Lainanhaku

Voinko hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia?

Hakemusta varten et tarvitse takaajia tai vakuuksia. Tämä tarkoittaa, että et tarvitse omaisuutta vakuudeksi tai muita henkilöitä lainan takaajaksi.

Lainanhaku

Voinko maksaa luoton takaisin nopeammalla aikataululla?

Laina on aina mahdollista lyhentää sitä alkuperäistä aikataulua nopeammin tai maksaa pois kokonaan. Jos haluat lyhentää lainaa nopeammin, kannattaa ensin tarkistaa lainanmyöntäjältä miten tässä tilanteessa toimitaan.

Lainanhaku

Voinko täyttää hakemuksen, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Jos sinulla on luottohäiriömerkintä, et valitettavasti voi saada lainatarjouksia,